Prajitura cu cocos

de RoXx in Prajituri, 9 Oct 2012 | 11477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 500 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 ou
  • 70 ml lapte
  • Pentru crema de galbenusuri :
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 250 gr zahar pudra
  • 400 ml lapte
  • 200 gr unt
  • Pentru crema cocos :
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

Pregatire foi : Se amesteca toate ingredientele.Aluatul format se imparte in 2 ( pentru 2 foi).

Pregatire crema de galbenusuri : Din lapte,faina si galbenusuri se face o budinca.Separat,se freaca untul cu zaharul pudra.Peste se pune budinca rece si se amesteca pana se omogenizeaza.

Pregatire crema cocos : Albusurile se bat spuma apoi se pune treptat zaharul batandu-se in continuare.Apoi se adauga nuca de cocos si se amesteca usor cu o paleta.

Asezare in tava: Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune una din cele 2 foi apoi crema de cocos apoi punem si a 2a foaie.A 2-a foaie o intepam usor cu furculita.Se coace la cuptor la foc potrivit pentru 40 de min ( depinde si de cuptor) .

Cand prajitura este rece se intinde deasupra crema de galbenusuri  si peste, se rade ciocolata . Pofta Buna !

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma se poate adauga la crema de galbenusuri si zahar vanilinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de cocos