Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 23 Aug 2018 | 5243 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac rulada...mi-era cam teama la partea cu rulatul blatului in prosopul umed, dar a fost totul ok. A iesit un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie cu nuca de cocos:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat Bourbon de la Dr. Oetker (8 g/plic)
  • 750 ml lapte
  • 110 g faina
  • 100 g unt
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat de la dr. Oetker (8 g/plic)
  • 4 linguri ulei
  • 160 g faina
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • Pentru ornat:
  • 20 g nuca de cocos rasa
  • Margarete napolitana decor de la Dr. Oetker
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos:

Se incepe cu prepararea cremei: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se mixeaza. Se adauga untul taiat cubulete si se pune cratita la foc mic. Se amesteca continuu cu un tel pana cand crema se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se continua cu prepararea blatului: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbesusurile si uleiul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, apoi nuca de cocos rasa, usor, amestecand aluatul de jos in sus cu o spatula de silicon.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul fierbinte din tava cu tot cu hartia de copt si se pune pe un prosop umed. Se ruleaza si se lasa sa se raceasca infasurat in prosop.

Peste crema se pune nuca de cocos rasa si se incorporeaza. Se adauga frisca lichida si se mixeaza.

Se desface blatul din prosop, fara a inlatura hartia de copt. Se intinde jumatate din crema peste el si se ruleaza din nou, indepartand si hartia de copt. Se aseaza rulada pe un platou si se orneaza cu restul de crema, nuca de cocos rasa si margarete din napolitana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si bezea