Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

de CameliaR in Dulciuri, 24 Oct 2016 | 14277 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Crema alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • Crema neagra:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • Bezea:
  • 2 albusuri de oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • Crema de fructe:
  • 400 g visine congelate
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 3 linguri de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Preparare crema alba:

Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate o lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Daca crema nu este suficient de pufoasa, atunci mai adaugam crema de mascarpone. 

Preparare crema neagra:

Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Preparare bezea:

Punem albusurile de ou intr-un bol cu cele 2 linguri de zahar si praful de sare. Mixam pana cand albusurile se transforma intr-o bezea ferma (atunci cand intoarcem bolul invers si bezeaua sta, inseamna ca este gata).

Preparare crema de fructe:

Punem visinele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta.Le punem intr-o craticioara mic. Le lasam 5 minute la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 3 linguri de apa si il adaugam peste pasta de visine.Amestecam de cateva ori si luam craticioara de pe foc.  

Asamblare:

Taiem blatul in 3 sectiuni. 

Insiropam prima sectiune cu apa+zahar. Punem 3 linguri de bezea. Intindem uniform. Adaugam crema neagra. Intindem uniform.Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Adaugam crema de fructe si nivelam. Punem crema alba si intindem uniform. Insiropam si ultima sectiune. Decoram cu ciocolata alba data pe razatoare. O lasam la frigider 3-4 ore sau peste noapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

CameliaR 1

25.10.2016, 18:50

Multumesc Dya.

anca_rm 1

26.10.2016, 13:58

ce frumoasa este delicioasa

CameliaR 1

26.10.2016, 17:43

Multumesc.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu migdale si crema de nectarine