Prajitura cu crema de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 7 Sep 2013 | 20427 vizualizari

 

Multumesc Paula (Poliana) pentru reteta de crema,este absolut dementiala.

 

INGREDIENTE

Blat :  

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar (cu varf)
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa

  Sirop :  

  • 350 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 lingura esenta de rom

  Crema de ciocolata

  • 300 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 270 g ciocolata neagra(eu am avut 180 g neagra si 90 cu lapte)
  • 150 g unt(80% grasime)

  Glazura:  

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa.

Adauga uleiul ,apa si galbenusurile .

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua.

Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri si amesteca usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.

Sirop:

Fierbe apa cu zaharul timp de 3-4 minute apoi adauga romul si lasa-l la racit.

Crema:

Amesteca galbenusurile cu zaharul,adauga amidonul ,cacaua si laptele fierbinte in fir subtire si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Ia de pe foc ,adauga ciocolata bucatele si amesteca pana se topeste ciocolata.

Adauga si untul taiat bucatale si bate energic cu un tel pana devine o crema omogena si lucioasa.

Lasa crema la racit .

Asamblare:

Pe o tava/platou pune prima parte din blat si insiropeaza cu 1/2 din sirop.

Pune crema racita,niveleaza bine si acopera cu al 2-lea blat.(insiropat)

Da prajitura la frigider pentru 8 ore(eu am lasat-o peste noapte)

Portioneaza prajitura in bucati potrivite(mie mi-au iesit 15) .

Topeste ciocolata cu untul si frisca lichida apoi glaseaza fiecare prajitura si decoreaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Lavinia 1

09.09.2013, 09:37

Multumesc frumos pentru aprecieri

Raluca57 1

15.09.2013, 20:31

Crema este exceptionala!!!! va recomand sa o folositi la prajituri si torturi. Felicitari!!!! f f f buna prajitura. Eu am inlocuit glazura cu un jeleu din zmeura (reteta tot de pe BUCATARAS) pentru ca aveam niste zmeura cam sfaramata. F buna si asa!!!

Lavinia 1

16.09.2013, 09:32

Raluca ma bucur din suflet ca ti-a placut!Multumesc frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura parlament