Multumesc Paula (Poliana) pentru reteta de crema,este absolut dementiala.
Blat :
Sirop :
Crema de ciocolata
Glazura:
Blat:
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa.
Adauga uleiul ,apa si galbenusurile .
Amesteca faina cu praful de copt si cacaua.
Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri si amesteca usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.
Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute(testul scobitorii)
Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.
Sirop:
Fierbe apa cu zaharul timp de 3-4 minute apoi adauga romul si lasa-l la racit.
Crema:
Amesteca galbenusurile cu zaharul,adauga amidonul ,cacaua si laptele fierbinte in fir subtire si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Ia de pe foc ,adauga ciocolata bucatele si amesteca pana se topeste ciocolata.
Adauga si untul taiat bucatale si bate energic cu un tel pana devine o crema omogena si lucioasa.
Lasa crema la racit .
Asamblare:
Pe o tava/platou pune prima parte din blat si insiropeaza cu 1/2 din sirop.
Pune crema racita,niveleaza bine si acopera cu al 2-lea blat.(insiropat)
Da prajitura la frigider pentru 8 ore(eu am lasat-o peste noapte)
Portioneaza prajitura in bucati potrivite(mie mi-au iesit 15) .
Topeste ciocolata cu untul si frisca lichida apoi glaseaza fiecare prajitura si decoreaza dupa preferinte.