Prajitura cu crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 18 Mar 2012 | 13599 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt.blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa
  • esenta rom
  • 6 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pt.crema:

  • 200ml frisca lichida
  • 200g ciocolata cu lapte

Pt.glazura:

  • 100ml frisca lichida
  • 100g ciocolata amaruie

Pt.insiropat:

  • apa, zahar, esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Galbenusurile se amesteca separat cu uleiul, apa si esenta de rom dupa care se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca si se toarna in ploaie peste albusuri si se amesteca usor de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 minute la 180 de grade (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit dupa care se taie in doua.

Intr-o craticioara se pune la topit ciocolata si frisca lichida (se aduce la punctul de fierbere). Se omogenizeaza bine dupa care se lasa la racit. Se mixeaza pana devine o crema spumoasa.

Se pregateste siropul, se stropesc cele doua blaturi. Se unge cu crema de ciocolata, iar deasupra se toarna glazura obtinuta din ciocolata amaruie si frisca aduse la punctul de fierbere si omogenizate. 

Se orneaza cu moate de frisca si se serveste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

mirela0911 1

20.03.2012, 23:13

Claudia mersi mult!
Simona data viitoare

mirela0911 1

20.03.2012, 23:15

mamaieelena multumesc!
Miuta e foarte buna si foarte repede se termina de mancat

Laly 1

21.03.2012, 12:21

Ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si mere