Negresa de post

de Mariuka in Prajituri, 7 Dec 2011 | 4979 vizualizari

 

Reteta e luata de pe bucataras cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana de apa
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri gem de zarzare
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt 
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • faina 
  • Glazura 
  • 2 linguri ulei 
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri apa fiarta fierbinte 
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Pentru blat se amesteca ingredientele cu o lingura de lemn si se adauga faina pana se obtine un aluat ca la pandispan. Se pune la copt intr-o tava tapetata cu faina. Testul cu scobitoarea nu poate fi facut deoarece ramane putin mai moale din cauza gemului de zarzare. Stiti ca s-a copt cand se intareste deasupra bine se se desface de pe margini.

Glazura se pregatesta astfel: se pune cacaua, zaharul si uleiul intr-un ibric peste care se pune apa fiarta fierbinte si se amesteca bine. Se toarna peste prajitura calda si se pudreaza cu nuca de cocos din belsug.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu alune