Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga untul partial topit si laptele si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de galbenusuri.
Albusurile spuma se pun in compozitie si se amesteca cu o lingura pentru a nu se lasa compozitia.
Aluatul se imparte in 2 si se coc 2 foi (24x24).
Crema:
Gelatina se pune in 3 linguri de apa rece si se lasa 10 minute la hidratat. Iaurtul se amesteca cu zaharul pana se topeste. Gelatina se dizolva la bain marie si se incorporeaza in iaurt amestecand energic,apoi se incorporeaza frisca batuta si se mixeaza.
Asamblare:
In tava cu peretii detasabili se pune primul blat insiropat,apoi crema (oprindu-se 4 linguri deoparte. In crema se fac “santuri” cu ajutorul unei lingurite. Crema ramasa se amesteca cu cateva capsuni zdrobite,restul se taie cubulete.
Canalele facute se umplu cu crema obtinuta,iar pe deasupra se pun cubuletele de capsuni. Se acopera cu celalalt blat insiropat si se da la frigider minim 2 ore,apoi se scoate si se decoreaza cu frisca si capsuni.
Pofta buna!