"Nu va temeti; caci stiu ca voi cautati pe Isus,care a fost rastignit. Nu este aici; a inviat,dupa cum zisese."-Matei 28:5-6.
CRISTOS A INVIAT! O parte pe care o iubesc a acestei sarbatori este acest salut minunat cu care toti oamenii se saluta unii pe altii: "-Cristos a inviat!"
"-Adevarat ca a inviat!"
Mi-am petrecut aceste sarbatori la tara impreuna cu familia. Tatal meu are 9 frati si in fiecare sarbatoare ne intalnim toti la casa parinteasca sa ne bucuram impreuna! Anul acesta am fost foarte multumitori pentru invierea Domnului Isus si, desigur, pentru vremea buna! Nu credeam sa fie atat de frumoasa,speram doar sa nu ploua,dar, m-a si prins soarele de toata m-am inrosit ahah:)). Am avut pe masa de Paste minunata friptura de miel (miel crescut in turma tatalui si a unchiului meu), prajituri si toooot ce se poate manca cu voie buna:)). Eu am ales anul acesta sa fac Prajitura cu crema de capsiuni si Prajitura Raffaello,care,bineinteles,au innebunit pe toata lumea!
Tot weekend-ul am avut diferite activitati:de la fotbal si volei,pana la asistarea la fatarea unui miel ataat de dragalaas! O MINUNE! Am fost la inviere si ne-am bucurat de fiecare moment impreuna si,desigur,am ras pe saturate,ca in fiecare an haha:)).Am realizat apoi ca,mi-am luat aparatul foto si abia daca am facut 3 poze:)). L-am lasat in geanta langa telefon si lasat a fost. Numai la tehnologie nu mi-a mai stat capul atunci.Acum insa,imi vine sa plang ca m-am intors din nou la oras,la rutina zilei...dar abia astept sa ma intorc din nou la tara,la voie buna si aer curat! Sper ca ati avut si voi un weekend frumos alaturi de familia voastra! Acum,dupa masa de Paste,la dieta cu noi ahhaha:)).
Pentru blat mixam spuma tare albusurile. Adaugam apoi zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare. Topim ciocolata la microunde si o adaugam peste amestecul de oua.Separat.amestecam faina ,cacaua si praful de copt. Punem amestectul anterior peste blatul de oua. Omogenizam si punem blatul intr-o tava cu hartie de copt pentru aprox. 20-25 minute. Lasam apoi blatul la racit.
Stiti ca nu sunt fan cremelor la plic, insa Creme Ole sunt cele mai bune alegeri pentru pregatirea prajiturilor gustoase,intr-un timp foarte scurt. Asadar, mixam toate ingredientele intr-un bol pana cand obtinem o crema tare.
Crema a2a o obtinem prin mixarea albusurilor spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.
Asamblare: punem blatul in tava sau pe un platou. intindem crema de capsiuni si dam la rece jumatate de ora. Punem apoi si crema de albusuri si decoram cu ciocolata topita. In poza de mai jos este prajitura cu crema de capsiuni si prajitura Raffaello pe care le-am lasat la rece inainte de taiere.
1
Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/05/prajitura-cu-crema-de-capsiuni.html