Este o reteta inventata de mine si savurata de copilasii mei dragi .
Blatul
Separam ouale , galbenusul se amesteca cu 4 linguri de zahar pana se topeste , adaugam sarea ,uleiul , nuca si amestecam .
Batem albusurile cu 2 linguri zahar si turnam in compozitia de mai sus , apoi adaugam faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie , nuca de cocos si amestecam sa se omogenizeze compozitia .
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia , dam la cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade pentru 30 de minute .
Facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca blatul in tava .
Intre timp facem crema .
Facem budinca conform instructiunilor de pe plic si o lasam la racit .
Amestecam untul si zaharul si la final adaugam nessul .
Budinca racita se amesteca cu crema de unt .
Se taie blatul in doua si se pun 2 linguri gem , jumate crema , apoi a doua parte si 2 linguri gem apoi restul de crema .
Ornam cu nuca de cocos.
Este delicioasa prajiturica .
Pofta buna !!!
1
Se poate folosi nuca prajita si macinata .