Am vazut-o la Julie si am zis sa incerc si eu. Cu unele modificari si unele "nepotriviri" am reusit. Nu a iesit ea asa frumoasa dar a fost foarte buna.
BLAT
Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt.
Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat bine bine.
Se adauga galbenusurile, uleiul si coaja de portocala si se omogenizeaza.
Se adauga si amestecul de faina si se amesteca usor de sus injos ci o lingura pana la omogenizare.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Tava din reteta era de 26x17 iar eu am folosit de 28x20 si mi-a iesit mai subtire.
Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.
Se face testul cu scobitoarea.
Se scoate din tava si se lasa la racit.
CREMA
Se inmoaie gelatina in 2-3 linguri de zeama de mandarine, apoi se dizolva pe baie de abur.
Mandarinele se curata de coaje si samburi si se taie in bucati mici.
Se bate frisca bine bine si se pune esenta de portocale.
Se mixeaza branza de vaci cu zaharul pudra si untul pana se obtine o crema omogena.
Se adauga galatina racita, mandarinele si 2/3 din frisca batuta si se amesteca bine.
ASAMBLARE
Tava folosita pentru coacerea blatului se tapeteaza cu folie alimentara.
Se pune crema in tava, se niveleaza si deasupra se aseaza blatul si se apasa usor.
Este important ca tava sa fie cu pereti drepti. (dimensiunile bazei sa fie si sus la margine).
Eu am folosit o tava tronconica si cand am pus blatul peste crema era mai mic cu un centimetru de jur imprejur.
Se pune in frigider pana se incheaga crema bine.
Se rastoarna prajitura pe platou si se orneaza.
Din cauza tavii eu am fost nevoit sa tai 2-3 centimetri pe toate laturile.
Mi-au iesit niste prajiturele "cu stresina" care s-au papat primele ca aveau crema mai multa. Au fost cele mai bune.
Partea dreapta am pus-o pe platou ,am taiat-o in bucati si am ornat cu frisca.
Nu au iesit asa frumoase ca nu ma pricep eu prea bine la decorat si nici scule performante nu am, dar ma straduiesc.
Pofta Buna!