O prajitura super gustoasa. Reteta e din caietul de retete a mamei mele.
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si apa mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (24/36 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.
Pana se raceste blatul, pregatim crema in felul urmator:
Zdrobim biscuitii in robot si ii turnam intr-un bol mai maricel. Amestecam biscuitii cu cacaoa peste care turnam apoi apa calduta in care am topit zaharul. Adaugam apoi nuca, esenta de rom si gemul si omogenizam bine. Separat mixam bine untul pana devine spuma apoi adaugam la compozitia de biscuiti cate o lingura de unt si amestecam pana incorporam tot untul.
Asezam crema peste blatul racit si nivelam cu un cutit sau chiar cu lingura.
Dam la frigider minim o ora pentru a se intari crema.
Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura, dupa care ungem prajitura cu glazura.
Ornam cu bombonele colorate si dam din nou la frigider pana sa intareste glazura.
Si pentru ca eu am facut doua, am sa va prezint si pozele de la prima prajitura facuta. Difera doar biscuitii folositi, la aceasta am folosit biscuiti Rostar de vanilie, iar la cea de mai sus biscuiti Paltinis.