Tarta cu prune

de DanMonica in Prajituri, 8 Sep 2012 | 3214 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 350 g. faina
  • 150 g. unt
  • 80 g. zahar
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 4-5 linguri apa rece
Umplutura
  • 600-700 g. prune
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Aluatul il pregatim astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana obtinem un aluat compact. Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 30-45 minute. Merge lasat si de pe o zi pe alta (asa am facut eu).

Pe planul de lucru presaram faina si intindem aluatul in strat subtire, de cativa milimetri si il asezam in tava tapetata cu unt si faina, urcandu-l si pe peretii vasului. Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.

Restul de aluat il pastram pesntru decorarea tartei.

Coacem aluatul 15 minute la cuptorul incins in prealabil. 

Scoatem de la cuptor si presaram 1-2 linguri rase de gris (pentru a abosrbi umezeala de la prune).

Prunele, spalate bine, le taiem in jumatate si le scoatem samburele. Jumatatile le taiem apoi in 3-4 felii,  le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pentru aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand.

Amidonul il amestecam cu 4-5 linguri din zeama lasata de prune si il turnam peste amestecul de prune.

Compozitia calduta de prune o turnam peste aluatul precopt; deasupra decoram cu aluatul ramas si ungem cu 1 ou.

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 minute. 

Dupa ce scoatem tarta din cuptor este bine sa o tinem acoperita pentru a nu se intari. Dupa 10-15 minute, cand s-a mai racit un pic, am pus-o intr-un suport de tort cu capac (merge si acoperita cu un prosop de bucatarie).

 

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune