Aluatul il pregatim astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana obtinem un aluat compact. Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 30-45 minute. Merge lasat si de pe o zi pe alta (asa am facut eu).
Pe planul de lucru presaram faina si intindem aluatul in strat subtire, de cativa milimetri si il asezam in tava tapetata cu unt si faina, urcandu-l si pe peretii vasului. Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.
Restul de aluat il pastram pesntru decorarea tartei.
Coacem aluatul 15 minute la cuptorul incins in prealabil.
Scoatem de la cuptor si presaram 1-2 linguri rase de gris (pentru a abosrbi umezeala de la prune).
Prunele, spalate bine, le taiem in jumatate si le scoatem samburele. Jumatatile le taiem apoi in 3-4 felii, le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pentru aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand.
Amidonul il amestecam cu 4-5 linguri din zeama lasata de prune si il turnam peste amestecul de prune.
Compozitia calduta de prune o turnam peste aluatul precopt; deasupra decoram cu aluatul ramas si ungem cu 1 ou.
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 minute.
Dupa ce scoatem tarta din cuptor este bine sa o tinem acoperita pentru a nu se intari. Dupa 10-15 minute, cand s-a mai racit un pic, am pus-o intr-un suport de tort cu capac (merge si acoperita cu un prosop de bucatarie).
Pofta buna!