Mini prajiturele cu iaurt si ciocolata

de Bianca20 in Prajituri, 5 Aug 2015 | 9565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g. biscuiti;
  • 50 g. unt;
  • 80 g. ciocolata amaruie;
  • 80 g. ciocolata alba;
  • 300 ml. iaurt;
  • 300 ml. frisca lichida;
  • 10 g. gelatina;
  • 100 ml. visinata;
  • un plic tort-gelee;
  • cateva visine;
  • 1 lg. zahar;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini prajiturele cu iaurt si ciocolata:

  Incepem prin a prepara jeleul de visine. Punem intr-o forma de gheata sau bomboane cate o visina. Tort-gelee-ul il amestecam cu zaharul si il turnam peste visinata. Punem pe foc 1 minut pana se gelatineaza. Turnam peste visine si dam la frigider.Biscuitii ii maruntim fin in robot. Se topeste untul si se adauga peste biscuiti. Se amesteca bine si se distribuie egal in forme. Se da la frigider pana preparam crema.

   Punem la hidratat 5 grame de gelatina in 4 lg. de apa. Topim ciocolata amaruie pe baie de aburi. O luam si, cat mai este calda, adaugam jumatate din cantitatea de iaurt. Gelatina hidratata se pune si ea pe baie de aburi si se adauga peste crema de iaurt. Se mixeaza 150 ml. de frisca lichida si se adauga in crema. Se omogenizeaza bine si se pune in forme, peste biscuiti. Se scoate din forme visinata si se pune peste crema. Se da la frigider. 

  Pentru crema alba urmam acelasi procedeu. Hidratam restul de gelatina cu 4 lg. apa. Topim ciocolata alba pe baie de aburi, adaugam iaurtul si gelatina topita. Mixam restul de frisca lichida si adaugam peste crema. Omogenizam si turnam deasupra cremei negre. Dam la frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte. Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti da iaurtul prin blender sau printr-o sita pentru a fi mai spumos si a evita posibilele cocoloase;

2

visinata se poate inlocui cu suc din compot de visine;

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini prajiturele cu iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si buline de ciocolata