Incepem prin a prepara jeleul de visine. Punem intr-o forma de gheata sau bomboane cate o visina. Tort-gelee-ul il amestecam cu zaharul si il turnam peste visinata. Punem pe foc 1 minut pana se gelatineaza. Turnam peste visine si dam la frigider.Biscuitii ii maruntim fin in robot. Se topeste untul si se adauga peste biscuiti. Se amesteca bine si se distribuie egal in forme. Se da la frigider pana preparam crema.
Punem la hidratat 5 grame de gelatina in 4 lg. de apa. Topim ciocolata amaruie pe baie de aburi. O luam si, cat mai este calda, adaugam jumatate din cantitatea de iaurt. Gelatina hidratata se pune si ea pe baie de aburi si se adauga peste crema de iaurt. Se mixeaza 150 ml. de frisca lichida si se adauga in crema. Se omogenizeaza bine si se pune in forme, peste biscuiti. Se scoate din forme visinata si se pune peste crema. Se da la frigider.
Pentru crema alba urmam acelasi procedeu. Hidratam restul de gelatina cu 4 lg. apa. Topim ciocolata alba pe baie de aburi, adaugam iaurtul si gelatina topita. Mixam restul de frisca lichida si adaugam peste crema. Omogenizam si turnam deasupra cremei negre. Dam la frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte. Pofta buna!
1
puteti da iaurtul prin blender sau printr-o sita pentru a fi mai spumos si a evita posibilele cocoloase;
2
visinata se poate inlocui cu suc din compot de visine;