Mini tarte de sarbatoare

de janet in Prajituri, 2 Iun 2010 | 5106 vizualizari

 

Tartele astea le-am facut demuuuuult tare, de sarbatorile de iarna, numai ca nu am apucat sa le postez...
Acum le-a venit randul si ma grabesc sa le pun .....ca de nu, ma apuca Craciunul urmator!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -2 lingurite de drojdie uscata sau 40 gr.proaspata,
  • -o ceasca (200ml)de lapte,
  • -1 lingura de zahar,
  • -un pachet de margarina 
  • -un praf de sare,
  • -faina cit sa iasa un aluat ca de paine.
  • Pentru crema:
  • -un plic cu praf de crema de tarta din comert,
  • -500 ml lapte,
  • -2 linguri de zahar,
  • -100 gr afine congelate sau proaspete.
  • Pentru decor:
  • -nuca de cocos,
  • -ciocolata menaj.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte de sarbatoare:

Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza, dupa care adaugam laptele caldut.
Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul.
Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem peste drojdie si lapte si incepem sa incorporam faina amestecata cu sarea.

Cum am spus, sa iasa un aluat ca de paine. Framantam bine si punem la frigider o ora.

Crema se prepara la rece:intr-un bol punem laptele rece, de la frigider, cu zaharul si praful de crema, amestecam cu mixerul usor pana se incorporeaza praful de crema dupa care mutam pe o viteza mai mare.
Amestecam energic si cand crema a capatat consistenta, adaugam afinele.
Mai amestecam 2 minute si crema este gata.

Pe hartie de copt desenam inimioare, topim intai ciocolata neagra si cu coltul unei pungute trasam conturul inimioarelor.
Lasam sa se intareasca si apoi topim ciocolata alba si umplem inimioarele.
Cand s-au intarit, le dezlipim cu grija si decoram minitartele.

Pregatire mini tarte:

Am folosit forme din alea mici din comert.
Am intins o foaie de aluat, subtire cam cat lama cutitului, am decupat cu gura formei, am pus aluatul in forme , l-am intepat cu furculita si am lasat la cuptorul incins de dinainte, cam 15 min.
Cand au fost gata le-am scos din forme.
Dupa ce s-au racit, am trecut marginele mini tartelor prin ciocolata topita si apoi prin nuca de cocos, astfel capatand un guleras frumos.
Apoi le-am umplut cu crema si am decorat cu inimioare de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale si afine