E vremea fructelor de vara si a deserturilor usoare cu fructe desi la mine nu lipsesc aceste deserturi nici in alte anotimpuri :)). Incercati si voi aceasta prajitura cu o textura umeda, pufoasa si aromata cu fructe de sezon.
Spalam mai intai ciresele si le indepartam samburii.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Turnam jumatate din compozitie intr-o tava rotunda de aprox 26 de cm unsa cu unt si punem jumatate din cantitatea de cirese din loc in loc. Turnam restul de compozitie si adaugam cealalta parte de cirese (unele le-am dat prin faina desi la compozitia aceasta de blat nu se prea duc fructele la fund) .
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 40 de minute.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit usor scoatem blatul pe o farfurie.
Pentru sosul de fragute, intr-un vas amestecam fragutele cu zaharul si zaharul vanilat si punem vasul pe foc lasand sa fiarba pana se ingroasa usor.
Sosul il dam prin strecuratoare pentru a scapa de samburii mai mari, apoi turnam sosul intr-o punguta, o gaurim la una din capete si trasam dungi peste blatul cu cirese.
Lasam cateva minute sa se traga putin sosul in prajitura apoi feliem si servim.