Prajitura cu ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 4 Feb 2011 | 12639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 2 albusuri
  • 120 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 g cacao neagra
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  •  Crema:
  • 250 g unt
  • 150 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 g crema de alune(finetti/nutella)
  • 100 ml frisca
  •  Glazura:
  • 120 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida/lapte
  •  Decor:
  • zmeura/capsuni
  • ciocolata alba
  • bombonele ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blat:

Se incinge cuptorul la 180 grade C.

Ouale se separa.Intr-un vas se bat spuma tare,cu un praf de sare,cele 7 albusuri.Se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza bine.Intr-un castron se cerne faina,cacaua si praful de copt si se amesteca bine.Amestecul uscat se pune peste cel umed si se omogenizeaza.Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija,de la margine spre interior.Trebuie sa se omogenizeze foarte bine,dar sa nu se lase spuma.O tava dreptunghiulara(30x22) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.Tava se introduce in cuptorul preincalzit  pentru aproximativ 45 minute,la foc mediu.Se lasa la racit,in cuptor,cu usa intre-deschisa.Se scoate din tava si se taie in 3 pe orizontala.

Crema:

Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie.Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.Peste unt se toarna crema de alune si ciocolata topita si se omogenizeaza foarte bine.Dupa omogenizare se toarna in fir subtire frisca lichida,fara sa ne oprim din mixat.

Asamblare:

Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima foaie de blat(cea care a fost deasupra),1/2 din cantitatea de crema,apoi foaia din mijloc,restul de crema si ultima foaie.Prajitura se lasa la frigider cel putin 3 ore.

Dupa racire se taie prajitura pe lungime,in jumatate,apoi fiecare jumatate in felii pe latime.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se pune la bain-marie impreuna cu frisca lichida si unt pana se topeste.Se lasa sa se racoreasca.

Peste fiecare felie se toarna glazura lichida si se lasa sa se prelinga pe margini.Se decoreaza cu zmeura/capsuni,ciocolata alba si bombonele de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere, reteta unui desert fraged si aromat