Astazi va prezint o prajitura foarte simpla si delicioasa. Eu am facut-o cu cirese, dar se poate face si cu alte fructe sau chiar simpla.
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam bine.
Adaugam uleiul si apa minerala si amestecam pana se omogenizeaza. Incorporam apoi cacaoa in aluat.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt iar apoi o adaugam in aluat si amestecam usor pana se incorporeaza. La final adaugam nuca taiata grosier si amestecam.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu unt. Asezam ciresele fara samburi pe toata suprafata prajiturii.
Dam la cuptor, la foc potrivit 30-40 de minute (pana trece testul scobitorii).
Lasam putin sa se raceasca iar apoi scoatem din tava si lasam sa se raceasca complet. Pudram cu zahar si portionam.