Pandispan cu crema de branza si mure

de mirela0911 in Prajituri, 8 Mai 2011 | 7712 vizualizari

 

Pentru pandispan am luat reteta de la Gaby (mersi!).

 

INGREDIENTE

Pt. pandispan:

  • 4 oua
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • 4 lg ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie

Pt. crema:

  • 250g branza de vaci
  • 50g zahar
  • 3 lg gem de mure
  • 300ml smantana pt frisca
  • 2 lg zahar pudra
  • jumatate plic intaritor pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu crema de branza si mure:

Se separa albusurile de galbenusuri. 

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie, batand bine pana se obtine o spuma ca pt bezea. Se adauga pe rand galbenusurile, batand bine dupa fiecare, apoi punem esenta si faina in ploaie pe care o amestecam cu lingura usor de jos in sus. La final se adauga si uleiul si amestecam la fel de usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor pt 35 minute la 160 grade.

Intre timp ne apucam de crema.

Smantana pt. frisca o mixam timp de 1 minut dupa care adaugam zaharul pudra si intaritorul. Se mixeaza pana se intareste frisca. Se lasa deoparte.

Separat, branza o mixam cu zaharul bine bine pana devine mai fina. Se adauga gemul de mure si se mai mixeaza pana la omogenizare. Se amesteca impreuna cele doua compozitii si se da la rece pana ce se raceste si blatul.

Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in doua. Peste prima foaie intindem crema, punem cealalta foaie, pudram cu zahar si servim.

Mmmmmm....., ce bun e. La fiecare desert facut primesc nota de la fiul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu crema de branza si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza dulce