Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura

de Lavinia in Prajituri, 1 Sep 2013 | 18384 vizualizari

 

Desertul de duminica :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema:
  • 90 g ciocolata alba
  • 140 g ceva fin pufos cu branza si smantana Delaco
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina+2 linguri apa rece
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 300 g zmeura
  • Decor:
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura unt
  • ciocolata rasa
  • zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin cremoase. Adauga uleiul si apa fierbinte si mixeaza bine. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o peste galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga spuma in 3-4 transe amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava(40/30 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pt 15 minute(testul scobitorii). Lasa blatul la racit apoi taie-l in 3 fasii egale pe lungime.

Crema:

Amesteca branza cu zaharul pudra si vanilia pana devine ca o pasta. Topeste ciocolata alba cu 20 ml frisca lichida apoi adaug-o peste crema de branza. Hidrateaza gelatina in apa rece pentru 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur (Atentie sa nu fiarba ) si adaug-o peste branza si ciocolata. Mixeaza frisca bine(100 ml). Adauga crema de branza si ciocolata peste frisca si omogenizeaza bine.

Asamblare:

Acopera prima fasie de blat cu 1/2 din crema si 1/2 din zmeura. Adauga al 2-lea blat restul de crema si zmeura si acopera cu ultimul blat. Da prajitura la rece pana prepari glazura.

Topeste ciocolata cu frisca si untul pe baie de abur apoi glaseaza prajitura si decoreaza cu ciocolata rasa si zmeura .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Nico