M-am gandit pt reteta 200 sa sarbatoriti si voi impreuna cu mine cu o bunatate de prajitura cu cirese. Este foarte racoritoare si de sezon. Merita incercata.
BLAT:
SIROP:
CREMA:
BLATUL:
Incingem cuptorul la 180 grade.
Batem ouale cu un vf de sare, spuma.
Adaugam treptat zaharul.
Punem uleiul in compozitie si dupa ce s-a incorporat adaugam faina si praful de copt in ploaie.
Punem compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor pt 30-35 min.
CREMA:
In timp ce se raceste blatul pregatim crema.
Spalam ciresele, scoatem samburii si punem la foc cu zaharul si lasam sa fiarba pana devine marmelata, aprox 15 min.
Lasam sa se raceasca apoi il dam prin blander.
Facem frisca apoi punem ciresele date prin blander amestecand usor.
Gelatina inmuiata in 4 lg apa, o topim la bain marie si punem peste frisca amestecata cu cirese.
Dam la rece pana pregatim siropul.
SIROPUL:
Punem zaharul si apa intr-un bol si amestecam pana se topeste zaharul apoi adaugam esenta de vanilie.
ASAMBLAREA:
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua.
Il insiropam si punem crema apoi punem cealalta jumatate de blat, insiropam si punem restul de crema.
Dam la rece 3 ore apoi il taiem.
Pofta buna!!
1
Se pot folosi capsuni sau visine.