Prajitura cu ciocolata tiramisu

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 6747 vizualizari

 

Am mosmondit si eu ceva dulce,asa pe vino sa te las,ca nu prea am chef.......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 1 plic de creme ole de vanilie
  • Crema
  • 200 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 100 ml frisca lichida creme patiserie
  • 100 g unt cu peste 80 % grasime
  • Decor
  • frisca
  • 200 g smantana dulce pentru frisca
  • 100 ml frisca lichida creme patiserie
  • decor din ciocolata
  • cirese din dulceata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata tiramisu:

Blat : Separam albusurile de galbenusuri .Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile,omogenizam.La final adaugam praful de crema si lingura de faina.Compozitia obtinuta o impartim in doua si coacem doua foi.Tapetam o tava cu hartie de copt ( 20/28 cm dimensiunea tavii ),turnam jumatate din compozitie,nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Procedam la fel si cu restul de compozitie.

Crema : Ciocolata o maruntim,o punem intr-o craticioara si adaugam frisca lichida,punem pe foc,pana se topeste ciocolata,avand grija sa nu dea in fiert.Dupa ce s-a topit,dam craticioara la congelator pentru cca 15 min.Eu m-am luat cu altele si a trecut mai mult timp.Untul lasat de seara la temperatura camerei il spumam bine.Scoatem din congelator ciocolata si o mixam bine,apoi adaugam untul,amestecand usor pana se incorporeaza bine.

Frisca : Mixam frisca lichida cu smantana de frisca pana obtinem o frisca ferma care nu pica dupa tel.

Asamblare : Pe un platou asezam prima foaie,intindem crema uniform,apoi punem foaia a doua,presam putin sa se prinda bine,deasupra intindem un strat de frisca ,nu foarte gros,restul de frisca il folosim pentru a decora foecare bucatica de prajitura.Portionam prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.Asezam pe fiecare bucatica cate o cireasa din dulceata si apoi presaram decoratiuni de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Noire (Reteta cu numarul 200!)