Prajitura cu ciocolata si pere

de Oana in Prajituri, 3 Noi 2015 | 7383 vizualizari

 

Neaparat sa incercati aceasta prajitura delicioasa! 

 

INGREDIENTE

    • 150 ml lapte
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 225 gr unt
    • 4 oua
    • 225 gr zahar brun
    • o lingurita esenta de rom
    • 1 lingura cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    • 200 gr faina
    • un praf de sare
    • 6 pere
    • 2 linguri fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si pere:

  • Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot

  • Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte

  • Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si ciocolata

  • Adauga esenta de rom si lasa la racit

  • Intre timp, mixeaza ouale intregi cu zaharul brun, pana devin pufoase si isi tripleaza volumul

  • Amesteca faina cu un praf de sare, cacao si praf de copt si pune apoi putin cate putin peste compozitia cu oua

  • Adauga apoi crema de lapte si ciocolata, putin cate putin, mixand la viteza mica

  • Pune hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara (30 x 20 cm) si rastoarna compozitia

  • Curata perele, taie-le pe jumatate, pe lungime si scoate cu grija cotorul cu seminte

  • Taie-le apoi felii in forma de evantai si asaza-le deaupra compozitiei

  • Presara deasupra migdalele si coace prajitura la 180 de grade, cam 45 de minute, pana se Incheaga bine si trece testul scobitorii

  • Las-o la racit, apoi portioneaz-o si pudreaz-o cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

06.11.2015, 06:32

Buna!

anca_rm 1

18.08.2017, 11:35

ce prajitura faina , cred ca o se la placa musafirilor de azi

kytz 1

19.08.2017, 09:18

Neapărat aș servi o bucățică...două...trei... !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine