Miha a fost sursa de inspiratie pentru aceasta prajitura. Am schimbat cate ceva pe ici pe colo si iata rezultatul.
Mai intai preparam siropul : punem pe foc apa si zaharul si lasam la fiert pana ce acesta se topeste. Cand s-a racit adaugam lichiorul de cafea.
Pentru blat, se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam bine pana se omogenizaeaza. Se imparte aluatul in trei si se coc foile in tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru obtinerea cremei ganache punem pe foc 200 gr ciocolata cu 200 ml frisca lichida si o lasam pana ce s-a topit ciocolata. Cand s-a racit si a stat 2-3 ore la frigider o batem cu mixerul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi frisca batuta rezultata din cele 50 ml de frisca ramase.
Pentru obtinerea cremei de frisca cu lichior de cafea procedam in felul urmator: punem gelatina 10 minute la hidratat in doua linguri de apa. Peste frisca batuta spuma se toarna in fir subtire gelatina pusa cateva secunde la cuptorul cu microunde. Adaugam zaharul pudra si cele doua pliculete de ness dizolvate in apa. Urmeaza lichiorul de cafea. Snickers-ul il tocam marunt si-l amestecam cu frisca.
Cand crema ganache s-a intarit, scoatem tava din frigider si asezam deasupra a doua foaie pe care o insiropam. Turnam peste ea crema de frisca si nivelam. Avand in vedere ca nu este foarte moale, lasam la frigider jumatate de ora, dupa care putem pune a treia foaie deasupra. O insiropam si pe aceasta si pregatim glazura. Punem pe foc ciocolata, untul si laptele si lasam pana se omogenizeaza. Avem grija sa nu fiarba.O lasam la racorit si o turnam in strat uniform peste prajitura.
Se lasa peste noapte in frigider astfel incat cremele sa se intareasca. Desfacem inelul si portionam dupa preferinta. Am ornat cu felii subtiri de Snickers.
1
dimensiunea formei 17x27 cm