Retzeta este inspirata din retzetele lui Symonik si Mimmi si s-a finalizat in ceva foarte foarte bun.
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare cu zaharul 2 plicuri zahar vanilat coaja de lamaie si portocala iar cand fierbe se adauga orezul.
Se fierbe 20-25 de min amestecand din cand in cand sa nu se prinda.Cand orezul este fiert se adauga stafidele se mai lasa un clocot si se stinge focul.
Pe cratitza cu orezul fiert se pune un capac, se pune pe un tocator de lemn se inveleste in 2-3 prosoape de bucatarie si se lasa cel putin 30 de minute. Dupa se da capacul la o parte si se lasa la racit.
Ouale se separa.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si o lingura de zeama de lamaie.La final se adauga si o lingura de zahar pudra si se mai bate putin.
Galbenusurile se adauga peste orez si se amesteca pana se incorporeaza.
Intr-o tava sau vas termo-rezistent se pune orezul se netezeste si deasupra se pune spuma de albush.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de g C pt 30 de min.
POFTA BUNA!