Inca din copilarie bostanul copt era merue o delicatesa in zilele friguroase de iarna, cand bunica ne servea langa soba felii rumenite de dovleac auriu.
Eu am preparat purin diferit, deoarece am adaugat cateva arome.
- Bostanul se taie in felii nu groase, sa se patrunda mai usor la cuptor. Lasam coaja la baza.
- Pregatim siropul din vin de porto in care punem miere si putina scortisoara pudra.
- Ungem bine feliile cu acest sirop cu o pensula si le aranjam in tava (eu am pus folie dedesupt, dar de preferinta se pune hartie de copt).
- Dam la cuptorul incins pentru cca 30-40 minute, pana e copt bine dobleacul e«si e rumen. Intre timp puteti sa mai scoateti din cuptor din cand in cand si sa turnati din siropul ramas. La final , cui ii place mai dulce poate rpesara cu zahar brun si mai da la cuptor inca 5 minute sa se caramelizeze zaharul pus.
-Servim cald.