Prajitura cu ciocolata

de kitchenflavors in Prajituri, 29 Mar 2011 | 19899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 60g cacao
  • Crema:
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 40g cacao
  • 50g ciocolata (optional)
  • 200-250g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blatul: separam ouale (albusurile de galbenusuri), albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cele 10 linguri de zahar. Adaugam galbenusurile (cate unul pe rand) si batem in continuare. Cu ajutorul unui tel incorporam cele 2 linguri de faina si cacaua.  Coacem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 25 de minute.

Crema: intr-o craticioara punem apa, zaharul si cacaua, amestecam cu un tel si o punem sa fiarba la foc mic, mic. Adaugam ciocolata si amestecam in continuu pentru ca altfel va da in foc. Fiebem crema pentru 20-25 de minute. Ea nu se va ingrosa foarte tare decat in momentul cand va fi rece. Cand crema este rece o amestecam cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Batem untul spuma cu mixerul si pe rand adaugam cate o lingura de crema.

Asamblarea: cand am terminat crema taiem blatul in doua pe lung, intindem pe prima foaie 1/2 din crema, punem a doua foaie peste si o ungem cu crema ramasa. Eu i-am facut un model simplu cu furculita si am presarat nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata "cu nectarine