Prajitura cu capsuni in straturi

de Mihaela11_jo in Prajituri, 24 Noi 2010 | 9672 vizualizari

 

Prajitura cu capsuni instraturi este foarte usor de facut si in acelasi timp foarte decorativa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gm capsuni proaspete
  • 3 pachetele de jeleu de capsuniPentru baza de biscuiti
  • 250 gm biscuit simpli
  • 100 gm unt/margarina RAMA
  • 60 gm zahar
  • 90ml( 9 linguri) apa recePentru crema
  • 2 linguri de gelatina granulata
  • 340gm smantana Nestle( 2 cutii)
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie medie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 150ml frisca
  • 2 albusuri
  • 50 gm zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni in straturi:

Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele.

Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul. Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari. Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema. Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde.Se lasa deoparte sa se raceasca.

Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul,sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala. Se adauga cele 2 albuse batute spuma , gelatina si frisca. Se aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.

Capsunile se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati. Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin. Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunile si jeleul putin intarit.

Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire. Se feliaza dupa dorinta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti cu adaos de piscoturi