Prajitura cu capsuni instraturi este foarte usor de facut si in acelasi timp foarte decorativa.
Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele.
Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul. Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari. Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema. Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde.Se lasa deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul,sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala. Se adauga cele 2 albuse batute spuma , gelatina si frisca. Se aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.
Capsunile se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati. Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin. Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunile si jeleul putin intarit.
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire. Se feliaza dupa dorinta. Pofta buna!