Piersici

de Lily_Musat in Prajituri, 7 Ian 2011 | 47673 vizualizari

 

Acestea sunt faimoasele piersici facute in casa DE MINE, pe care odinioara le cumparam de la cofetarie.
Sunt putin migaloase dar merita sa incercati. Sunt mai bune ca la cofetarie. Cel putin mie asa mi-au iesit. A fost bataie pe ele.

 

INGREDIENTE

    Ingrediente pentru aluatul la piersici:
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita de amoniac stins cu putina zeama de lamaie (otet)
  • esenta de vanilie la fiola
  • 350 g faina
Ingrediente pentru crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura de cacao
  • 1 esenta de rom fiola
  • 100 ml lapte caldut pentru hidratat frimiturile ramase de la piersici
Ingrediente pentru sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita de zahar esenta de portocale colorant alimentar rosu si galben
 
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici:

Uleiul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si amoniacul stins se amesteca pana se dizolva zaharul de tot, se adauga apa calduta, esenta de vanilie si se incorporeaza faina. Se obtine un aluat nelipicios.Eu nu am folosit mixerul. Am amestecat cu telul.

Din aluatul obtinut se fac bilute care se pun pe hartie de copt in tava si se coc in cuptor la 170 grade timp de 15-20 minute.Cand s-au copt se scot din tava si asa calde se scobesc cu un cutit si cu o lingurita se scoate miezul care se pastreaza pentru ca o sa avem nevoie de el sa il incorporam in crema cu care umplem piersicile.

Untul se freaca cu mixerul bine, se adauga zaharul, cacao, frimiturile hidratate cu lapte si se amesteca cu lingura pana se incorporeaza. Se da putin la frigider crema, apoi se umplu piersicile cu ea.

Se pune intr-un castron apa cu zaharul si esenta. Se imparte in 2 castroane siropul, se pune intr-unul din castroane colorant rosu cateva picaturi, in celalalt castron colorant galben cateva picaturi.

Piersicile umplute cu crema de dau jumatate prin siropul galben, jumatate prin siropul rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

BunicaSabinei 1

23.06.2014, 13:22

Acelea din alimentara dupa parerea mea nu au nici pe departe gustul celor facute acasa. Reteta este foarte buna. Din experienta mea va spun ca nu este necesara hartia de copt. Consistenta aluatului nu prezinta pericol sa se lipeasca, presarati putina faina pentru orice eventualitate si faceti si o economie. Felicitari!

Krystyan Trendy 1

27.06.2014, 08:28

minunate piersicile!

Cra 1

31.08.2014, 14:43

Se pot congela dupa coacere ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura “O noapte la Venetia”