Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni

de Panacris in Prajituri, 21 Iul 2013 | 4654 vizualizari

 

Ei uite că am ajuns și la rețeta nr. 650! Vă aduc un dar virtual, o prăjitură super simplă, aromată și ciocolatoasă! Poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 de linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • smântână 24 de linguri,
  • unt topit 24 de linguri,
  • cacao 100 g,
  • făină cât cuprinde pentru a se obține un aluat moale (cca. 300g ),
  • praf de copt 1 plic,
  • glazura de căpșuni de la Dr. Oetker,
  • bilute de ciocolată și perle.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni:

Ouăle se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, smântâna, untul topit până se omogenizează toate ingreedientele. Apoi se adaugă făina, praful de copt și pudra de cacao, amestecate și cernute, înglobându-se ușor până ce se obține un aluat omogen, cam ca și cel ptr chec. Se toarna aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc tare ptr cca. 10 minute, apoi se reduce focul la minim și se lasă cca. 40 de minute. După ce trece testul scobitorii se scoate prjitura și se lasă la răcit. După ce se răcește se toarnă glazura preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se ornează cu biluțe de ciocolată și perluțe.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

21.07.2013, 14:10

Am sosit la prajitura ca este foarte buna

Panacris 1

21.07.2013, 14:20

Mulțumesc Bucătărași pentru aprecieri!

nadea68 1

23.07.2013, 22:54

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu căpşuni