Prăjitură cu cacao și foi de napolitană

de LC in Prajituri, 29 Mar 2012 | 20284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi napolitane ( al meu a avut 180 de g)
  • unt sau margarină (500 g )
  • 24 linguri apă
  • 4 linguri cacao
  • 25-30 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 200 g nucă măcinată
  • esență după gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cacao și foi de napolitană:

 Amestecăm zahărul cu cele 4 linguri de cacao și treptat 12 linguri de apă, după care  margarina sau untul și se pune pe foc. Se dă un clocot , după care dam focul mic. Între timp amestecăm cele 8 linguri de făină cu celelalte 12 linguri de apă și vom adăuga treptat în compoziție amestecând incontinuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe!

După ce se va răci ungem foile de napolitană și le lăsăm să se înmoaie..după care putem tăia pătrățele, romburi sau orice formă doriți.

 

TIPS-URI

1

În cazul în care vor exista mici cocoloașe ...putem trece crema printr-o strecurătoare și va fi perfectă

2

opțional nucă de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cacao și foi de napolitană" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu foaie de napolitana si crema cu ness