Prajitura cu branza - Rakoczi

de Zamfira in Prajituri, 30 Mar 2013 | 9386 vizualizari

 

Delicioasa prajitura dulce-acrisoara! O combinatie interesanta: blat crocant, branza moale, dulceata de caise si spuma de ou. Puteti inlocui dulceata cu fructe proaspete: zmeura, capsuni sau alte fructe de padure. Va invit la o felie generoasa!!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • sare

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 2 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

Spuma de oua:

  • albusul de la 4 oua
  • 150 g zahar tos
  • si dulceata sau gem de caise (200 g)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza - Rakoczi:

Blatul: amestecam faina cu zaharul si putina sare, adaugam bucatele de unt (la temperatura camerei) si un galbenus. Framantam compozitia pana cand toate ingredientele sunt foarte bine incorporate. Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Intindem aluatul cu grija, mai mult prin presare cu varful degetelor pana cand tot aluatul este distribuit uniform in tava. Punem tava in cuptorul incalzit la 200 C. Coacem foaia timp de 15 minute pana cand devine putin aurie.  

Deasupra vom pune crema de branza.

Crema de branza: omogenizam branza de vaci cu zaharul pudra, zaharul vanilat, cele trei galbenusuri si coaja de la o lamaie. Intindem branza deasupra foii chiar daca este inca fierbinte. Punem tava din nou in cuptor pentru inca 10 minute - foc moderat. Apoi adaugam gemul sau dulceata de caise si dam prajitura la cuptor pentru inca 10 minute.

In final batem albuurile cu zaharul pana cand obtinem o spuma foarte tare. Punem spuma intr-o pompita de cofetarie si trasam linii, brazde deasupra prajiturii, apoi dam pentru ultima oara prajitura la cuptor pentru 5 minute. Putem felia dupa ce s-a racit.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza - Rakoczi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta floare cu branza si marar