Prăjitură cu brânză (fără aluat)

de ionix in Prajituri, 12 Mar 2012 | 12680 vizualizari

 

simplă și gustoasă

 

INGREDIENTE

  • 1 kg brânză de vaci dulce 
  • 6 ouă 
  • 2-3 pliculețe de zahăr vanilat 
  • stafide 
  • coaja rasă de la o lămâie 
  • 4-5 linguri cu făină 
  • 300 g zahăr 
  • 1 pliculeț cu praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză (fără aluat):

Se amestecă branza de vaci cu gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie, stafidele și făina+praful de copt.

Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare și zahărul vanilat.

Albușurile bătute spumă se adaugă în restul compoziției, amestecând de jos în sus.

Ungem un vas yena cu unt și puțin pesmet iar apoi turnăm compoziția.

Dăm la cuptor la foc mediu, în partea de mijloc și lăsăm până se rumenește frumos(eu am ținut-o 40 de min.)

Se taie și se servește după ce s-a răcit.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză (fără aluat)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare