- Foi:
- 5 albusuri
- 7 linguri de zahar
- 5 linguri nuca macinata
- 1 lingura faina
- un praf de sare
Crema:
- 1 ou intreg
- 3 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 100 gr ciocolata amaruie
- 1 lingura rom
- 150 gr unt 82%
- nuca taiata grosier pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata:
Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii bagam la cuptor la foc mic pana se usuca bine. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca.Din ei macinam o parte pentru blat, iar restul ii taiem mai mari pentru decor.
Mixam bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam nuca macinata, faina, amestecam usor, cu o spatula si turnam compozitia in tava mare de la aragaz, pe hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic pana este gata. Scoatem tava si lasam sa se raceasca, apoi ii taiem marginule si o taiem in 3 parti egale pe vertical.
Pentru crema punem oul intreg, galbenusurile si zaharul int-o craticioara cu fundul dublu, la foc mic si amestecam continuu pana crema se ingroase. Dam jos si punem ciocolata rupta bucatele,pe rand, amestecand energic si romul..Lasam crema sa se raceasca. Mixam untul la temeratura camerei, adaugand cate putin din crema, pana incorporam toata crema de ciocolata.Montam prajitura alternand cele 3 felii de blat cu crema.Imbracam prajitura in crema. Deasupra punem bucati de nuca coapte tocate grosier.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.