M-am uitat la mai multe retete astazi , si m-am jucat putin cu ingredientele , am pus gramaje mai mari , am mai pus si ingrediente ce mi-au venit in minte ... :)) Oricum sunt foarte mandra de rezultat! :)
Blatul: Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam cate o lingura de faina , amestecand continuu , nuca macinata si praful de copt. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, intindem aluatul, dam la cuptorul preincalzit aprox 30 de minute la foc mediu ;
Crema de galbenusuri : Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul , adaugam laptele amestecand usor, dam cratita cu crema la foc mic , pentru a se ingrosa, amestecand continuu!
Luam de pe foc si lasam la racit , dupa care amestecam cu frisca pe care am mixat-o , punem 2 linguri esenta de vanilie si amestecam bine ;
Intindem crema pe blat , peste care adaugam toppingul de ciocolata , intindem cu un cutit fara sa apasam , ornam cu ornamentele de ciocolata si ciocolata alba data pe razatoare;
Lasam la frigider 30 de minute . Scoatem si punem la loc racoros pana a doua zi!