Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra

de Bucataras Medi in Dulciuri, 12 Ian 2014 | 17443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema
  • 100 g cacao
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru blat
  • 300 g biscuiti digestivi sau populari
  • 200 ml margarina lichida Unirea
  • Pentru ornat
  • 30 de visine frisca
  • 30 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra:

Prepararea cremei se face la bain -marie. Avem nevoie de 2 vase care sa incapa unul in altul............un vas mai mare in care se pune apa  si vasul in care preparam crema şi pe care o vom pune peste cea cu apa fiartă.

Vasul in care aveti preparatul ce trebuie sa stea pe aburi trebuie sa vina perfect in vasul cu apa, dar sa nu atinga apa fierbinte. De obicei eu  folosesc un castron de inox. Punem in vasul de inox ouale ,zaharul si zahatul vanilatAmestecam cu telul continuu pana la dizolvarea completa a zaharului, apoi adaugam cacao.Amestecam pentru o buna omogenizare.Luam de pe foc si  adaugam esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie Lasam crema sa se racoreasca si  adaugam untul moale amestecand bine pentru ca acesta sa fie bine incorporat in crema.

Intre timp ne ocupam de blat. Maruntim biscuitii, eu i-am maruntit cu mana pentru ca-mi place sa ramana si bucati mai mari. Ii punem intr-un vas peste care adaugam margarina lichida. Amestecam bine astfel incat biscuitii sa absoarba  toata grasimea.

Tapetam o forma detasabila de tort cu folie alimentara sau folie de aluminiu. Amestecul de mai sus(blatul) il punem in forma de tort si o intandem uniform cu ajutorul unei palete.Dam la frigider pentru ca blatul sa se intareasca.Cand blatul s-a intarit punem peste el crema de cacao si nivelem. Ornam cu frisca,ciocolata alba si visine.

Dam la frigider pentru 2-3 apoi scoatem prajitura din forma si o taiem .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Krem a la Krem"