Prepararea cremei se face la bain -marie. Avem nevoie de 2 vase care sa incapa unul in altul............un vas mai mare in care se pune apa si vasul in care preparam crema şi pe care o vom pune peste cea cu apa fiartă.
Vasul in care aveti preparatul ce trebuie sa stea pe aburi trebuie sa vina perfect in vasul cu apa, dar sa nu atinga apa fierbinte. De obicei eu folosesc un castron de inox. Punem in vasul de inox ouale ,zaharul si zahatul vanilatAmestecam cu telul continuu pana la dizolvarea completa a zaharului, apoi adaugam cacao.Amestecam pentru o buna omogenizare.Luam de pe foc si adaugam esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie Lasam crema sa se racoreasca si adaugam untul moale amestecand bine pentru ca acesta sa fie bine incorporat in crema.
Intre timp ne ocupam de blat. Maruntim biscuitii, eu i-am maruntit cu mana pentru ca-mi place sa ramana si bucati mai mari. Ii punem intr-un vas peste care adaugam margarina lichida. Amestecam bine astfel incat biscuitii sa absoarba toata grasimea.
Tapetam o forma detasabila de tort cu folie alimentara sau folie de aluminiu. Amestecul de mai sus(blatul) il punem in forma de tort si o intandem uniform cu ajutorul unei palete.Dam la frigider pentru ca blatul sa se intareasca.Cand blatul s-a intarit punem peste el crema de cacao si nivelem. Ornam cu frisca,ciocolata alba si visine.
Dam la frigider pentru 2-3 apoi scoatem prajitura din forma si o taiem .