Prajitura cu bezea de cocos si cafea

de miremirc in Prajituri, 18 Feb 2012 | 34754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Bezea de cocos :
  • 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • 200 g cocos
  • 2 lg faina
  • Crema :  ]
  • 100 ml cafea fiarta
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt
  • Glazura :
  • 120 g ciocolata
  • 40 g unt
  • 40 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea de cocos si cafea:

Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana se topeste tot zaharul.

Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.

Cine doreste, pentru un aspect mai frumos al prajiturii, poate imparti compozitia in 2 si coace 2 foi. Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.

Crema : facem 100 ml cafea la filtru sau espressor, fara zahar, tare sau mai slaba. Cafeaua o amestecam cu praful de budinca de vanilie si punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc pana se topeste, amestecand tot mereu. Galbenusurile le adaugam pe rand dupa ce luam cratita de pe foc.

Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce se raceste, tot moale va fi crema .

Untul moale, la temperatura camerei il frecam spuma; in el adaugam cate o lingura, treptat din crema rece. Crema obtinuta o intindem peste blatul copt.

Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic; amestecam mereu pana se omogenizeaza. lasam sa se raceasca, apoi intindem peste crema .

Lasam la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.  Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa . Excelenta ! :P

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea de cocos si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (36)

deyutzky 1

18.12.2012, 16:30

camymaky 1

18.12.2012, 17:01

Cu galbenusurile ce se intampla? ca nu scrie nimic de ele la capitolul ''crema''

babi5 1

06.10.2013, 11:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kati