Prajitura cu bezea de cocos si cafea

de miremirc in Prajituri, 18 Feb 2012 | 34375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Bezea de cocos :
  • 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • 200 g cocos
  • 2 lg faina
  • Crema :  ]
  • 100 ml cafea fiarta
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt
  • Glazura :
  • 120 g ciocolata
  • 40 g unt
  • 40 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea de cocos si cafea:

Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana se topeste tot zaharul.

Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.

Cine doreste, pentru un aspect mai frumos al prajiturii, poate imparti compozitia in 2 si coace 2 foi. Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.

Crema : facem 100 ml cafea la filtru sau espressor, fara zahar, tare sau mai slaba. Cafeaua o amestecam cu praful de budinca de vanilie si punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc pana se topeste, amestecand tot mereu. Galbenusurile le adaugam pe rand dupa ce luam cratita de pe foc.

Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce se raceste, tot moale va fi crema .

Untul moale, la temperatura camerei il frecam spuma; in el adaugam cate o lingura, treptat din crema rece. Crema obtinuta o intindem peste blatul copt.

Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic; amestecam mereu pana se omogenizeaza. lasam sa se raceasca, apoi intindem peste crema .

Lasam la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.  Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa . Excelenta ! :P

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea de cocos si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa