Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa)

de oanapl in Prajituri, 7 Ian 2017 | 6040 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru glazura 1:
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Pt crema:
  • 12 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 7 galbenusuri
  • 200 g alune prajite
  • Pentru glazura 2:
  • 200 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
  • 2 linguri ulei
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa):

Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare. Adaugi zaharul treptat si bati pana se topeste. Adaugi nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn.

Intinzi bezeaua in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru aproximativ 20-25 minute. Cand blatul e usor rumenit, il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar.

Pentru glazura 1, topesti pe baie de aburi 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecand bine si torni compozitia peste blatul racit si o intinzi. Dai la rece pana se intareste ciocolata total.

Intre timp, pregatesti crema: intr-o craticioara caramelizezi cele 10 linguri de zahar la foc mic. Cand zaharul e topit complet, adaugi untul si amesteci bine. Lasi sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.

Amesteci galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugi la crema de caramel impreuna cu alunele prajite. Amesteci continuu si lasi sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase. Dai la frigider pana cand crema e complet racita, apoi o intinzi peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba)

 Dai la rece prajitura. Cand s-a intarit crema, faci glazura 2: topesti ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei pe baie de aburi si o intinzi peste crema de caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu nuca si mac