Inspirat de Adriana Bobu si aplicand principiul 2 in 1 a iesit o minunatie de prajitura
Merele se rad pe razatoarea mare curatzate de coaja sau cu coaja (eu le-am ras cu coaja ) si se pun la calit cu zaharul fara apa.
Cand se evapora toata zeama lasata de mere se pune scortisoara se mai lasa 2-3 min se da la o parte si se lasa la racit .
Nuca se macina cu masina de nuca.
Cand merele sunt racite bine se amesteca cu nuca si zaharul vanilat
Aluatul dezghetat, se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul
jumatate din umplutura se intinde uniform pe foaia de aluat si se ruleaza strans
Se taie felii de aprox 3-4 cm (eu le-am taiat cam subtiri si s-au rasturnat la copt.
Se pun in picioare in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenush de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 220 de grade C.
Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos (circa 1 ora)
Se pot pudra cu zahar pudra si scortisoara.
Pofta Buna!