Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Pentru blat batem albusurile pana se albesc, dupa care adaugam pe rand 10 linguri de zahar. Cand zaharul s-a incorporat adaugam faina si cocosul amestecand cu grija cu o lingura de lemn ( de jos in sus) sa nu se lase albusurile. Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa si o dam la cuptor pana se rumeneste putin. Facem testul cu scobitoare, cand nu se mai lipeste e gata.
Pentru crema amestecam galbenusurile cu 10 linguri de zahar, iar dupa ce se topeste zaharul adaugam budinca si laptele. Transferam compozitia intr-o oala si dam la foc pana se ingroasa amestecand continuu, dupa care lasam compozitia la racit. Untul se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza, dupa care adaugam cate o lingura dn compozitia de crema incorporand pe rand toata crema. Atentie! crema trebuie sa fie complet rece, altfel riscati sa se taie cand amestecati cu margarina / untul!
Crema rezultata se pune peste blatul racit, peste care adaugam frisca batuta. Eu am folosit un pieptene pentru patiserie pentru a decora prajitura.
Prajitura se da la rece pentru cateva ore, cat sa se intareasca crema.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult