Prajitura *Combinata*

de cristinutanicolita in Prajituri, 2 Ian 2016 | 6054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 4 oua
  • 5 lg suc de portocala proaspat stors
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 250 g zahar

Blat 2:

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt

Foaie:125 g faina

  • 25 g unt
  • o lgt cacao
  • 1/2 lgt amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 1 ou
  • 3 lg lapte

Sirop 1: 100 ml apa+50 ml suc de portocala+3 lg zahar-se fierbe Sirop 2: 150 ml apa+3 lg zahar+esenta de rom-se fierbe Crema 1:

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt
  • zeama de la 2 portocale
  • 5 lg faina

Crema 2 :

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 5 lg faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g stafide
  • esenta de rom
  • 200 g unt

300 ml frisca batuta

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura *Combinata*:

Blat 1:  Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma.

Se coace pana se rumeneste usor.

Blat 2: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, si se amesteca de jos in sus.

Se coace la foc mediu cca 30 min.

Foaia:Se amesteca toate ingredientele si se coace o foaie pe dosul tavii.

Crema 1: Se amesteca laptele cu zaharul,zaharul vanilat,galbenusurile, faina si se fierbe pe foc mic,amestecand continuu,pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga untul si zeama de portocale,mixandu-se pentru a nu se taia.

Crema 2: Se amesteca laptele cu zaharul,faina,galbenusurile si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa,amestecand continuu. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata,untul,esenta si stafidele si se omigenizeaza totul.

Asamblare: Se pune blatul 1 pe un platou,se insiropeaza cu siropul 1,se pune crema de ciocolata,se adauga blatul 2,se insiropeaza cu siropul 2 se adauga crema cu portocale(1),se pune foaia coapta pe dosul tavii si se orneaza cu frisca.Deasupra se presara cacao.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura *Combinata*" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri din seminte