Prajitura " Cenusareasa"

de RuxyRux in Prajituri, 26 Oct 2012 | 16192 vizualizari

 

Neagra si misterioasa, dulce si delicata, densa si sofisticata, mmmmmmm, iata cateva dintre atributele care va descopera aceasta prajitura cu ciocolata si alune si pe care va invit sa o savurati impreuna cu mine in acest sfarsit frumos de saptamana!

 

INGREDIENTE

  • 185 gr. ciocolata neagra( 65 %)
  • 3 linguri cacao
  • 185 gr. unt
  • 185 gr. zahar pudra( brun)
  • 185 gr. alune crude macinate
  • 6 oua
  • vanilie( extract natural, sau pudra)
  • 5 linguri zahar brun (pudra)
  • un praf de sare

Glazura:

  • 100 gr ciocolata
  • 150 gr iaurt( 10% cremos)
  • 3 sau 4 linguri pline lichior de alune
  • 3 linguri zahar brun( pudra)
  • vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " Cenusareasa":

Punem la mixer untul moale, impreuna cu zaharul brun facut pudra la masina de cafea. Mixam pana devine totul o crema.

Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam in continuare.

Alunele le zdrobim la blender.

Ciocolata o topim pe abur si o adaugam in crema de unt. Amestecam bine la mixer. Scoatem vasul de mixer si mutam compozitia in alt vas.

Adaugam alunele zdrobite fara sa amestecam foarte bine , doar prin invaluire.

Batem albucurile spuma foarte foarte bine, cu un praf de sare si apoi impreuna cu cele 5 linguri de zahar pudra. Punem albusurile batute  peste compozitia cu ciocolata prin invaluire, de jos in sus.

Cernem cacaoa deasupra si apoi tot prin invaluire o incorporam usor. Ungem o tava forma de tort, punem o foaia fix pe baza de cerc si asezam crema.

Coacem pentru o ora la cuptorul incins  la 140 de grade. Vom face testul cu scobitoarea.

Intre timp punem pe foc la aburi ciocolata si o topim usor. Amestecam cu iaurtul, zaharul, vanilia si lichiorul de alune.

 Scoatem prajitura de la cuptor, o lasam putin la racit, o desprindem cu un cutit de pe margine si scoatem inelul. Vom rasturna pe un platou blatul cu grija, vom scoate foaia de la baza si o vom aseza pe platoul final.

 Glazuram prajitura si apoi o dam la rece toata noaptea( are nevoie de minim 6 ore sa stea la racit)

Decoram prajitura cu alune macinate si ne bucuram de ea in toata splendoarea gustului!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Cenusareasa"" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao, cafea si scortisoara