Cheesecake cu visine

de papabundetot in Prajituri, 13 Sep 2014 | 3342 vizualizari

 

Asa cum probabil v-ati obisnuit,seria cheesecake-urilor cu diverse fructe va continua,astazi…cu visine.pentru ca este un desert de vara,as spune eu,deoarece nu se coace,profit de fructele care sunt acum pe piata si incerc diverse combinatii,pana cand o voi gasi pe cea care ma va cuceri cu adevarat :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 250 gr biscuiti
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza ricotta
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 gr visine
  • 100 gr zahar
  • 6 foi gelatina
  • 30 ml lapte vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu visine:

Biscuitii si untul le-am bagat la robot si am amestecat pana cand biscuitii s-au maruntiti bine si compozitia s-a omogenizat. Am pus apoi compozitia intr-o forma de tort ( se poate face in orice alta forma),presand bine biscuitii,astfel ca blatul sa fie uniform,apoi l-am dat la frigider sa se intareasca.

Visinele le-am pus intr-o craticioara impreuna cu 2-3 linguri zahar si putina vanilie si le-am lasat la foc mic pana cand zaharul s-a topit si visinele s-au inmuiat bine,apoi le-am maruntit cu blenderul si le-am dat deoparte.Ricotta am amestecat-o cu 2-3 linguri de zahar si am mixat-o putin pentru a o face mai fina.Laptele l-am incins bine la foc si apoi am pus in el foile de gelatina inmuiate inainte in apa rece,am amestecat bine pt a le dizolva si apoi le-am pus peste ricotta si am mai mixat un pic.

Am batut bine frisca,apoi am amestecat-o cu ricotta,am impartit compozitia de ricotta si frisca in 2 parti egale,intr-una am pus visinele maruntite si pe cealalta am lasat-o fara a mai adauga nimic.

Am scos blatul din frigider,care intre timp s-a si intarit,am pus un strat de ricotta cu frisca,apoi un alt strat de ricotta cu frisca amestecat cu visine,am decorat prajitura cu cateva visine intregi si am dat-o la frigider pentru 3 ore. pana cand gelatina si-a facut treaba si crema a devenit mai ferma.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (15)

Criss 1

14.09.2014, 22:30

dantes 1

15.09.2014, 06:24

Delicios!

Sylvia 1

15.09.2014, 20:54

e superb !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu visine