Negresa cu branza de vaci

de Rocsi in Prajituri, 28 Mar 2015 | 7610 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura la Gaby si pot sa zic ca m-a cucerit din prima. Simteam ca este pe gustul meu, al celor din familie, simteam ca o sa ne placa mult de tot si nu m-am inselat. Puteti sa o pregatiti si de Paste daca nu va place pasca.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 30 ml lapte
  • 1 lingura cacao
  • 180 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci mai uscata( a mea a fost putin mai cremoasa)
  • 1 ou
  • 1 lingura gris (sau faina alba)
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de portocala
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu branza de vaci:

Blatul: Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un ibric cu laptele, cacaoa, pana se topeste ciocolata. Luam ibricul de pe foc, lasam sa se raceasca. Untul il mixam spuma cu zaharul. Punem amestecul de ciocolata rece peste unt, apoi ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. La final adaugam esenta de rom, praful de copt si faina treptat.

Crema: Amestecam branza cu oul si zaharul. Adaugam grisul si coaja rasa de portocala, amestecand bine de tot. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm (merge si o tava putin mai mare, ca iese blatul cam inalt).

Turnam compozitia de blat, apoi cu o lingura punem branza deasupra. Cu o furculita amestecati putin cele doua compozitii, dar usor, eu le-am amestecat prea mult :D Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si o lasam pana este bine coapta, facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

Rocsi 1

30.03.2015, 21:57

Adry

mirela0911 1

31.03.2015, 14:06

Cred ca este delicioasa!

Rocsi 1

31.03.2015, 20:49

Chiar super delicioasa Mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata si caramel