Prajitura Cardinal

de Sheherezada in Prajituri, 16 Apr 2012 | 21059 vizualizari

 

Multumesc draga Afrodite pentru aceasta reteta minunata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 4 galbenusuri
  • - 2 oua
  • - 100 g zahar pudra
  • - 100 g faina
  • Ingrediente aluat bezea-II-
  • - 4 albusuri
  • - 250 g zahar cristal
  • Umplutura:
  • - 500ml smintina pt. frisca
  • - 1 pac. intaritor frisca
  • -2 pachetele de praf de cafea Capucino
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cardinal:

Mod preparare aluat oua :

Galbenusurile cu ouale se bat spuma,se adauga zaharul si se bate mai departe pina aluatul devine spumos.  Se adauga faina,care nu se amesteca cu mixerul ci cu o lingura sau lingura speciala ptr. aluaturi.

Mod preparare aluat bezea:

Cuptorul se incinge la 160C°.  Albusurile se bat spuma si se adaoga treptat zaharul cristal.  Masa de albusuri trebuie sa fie f. tare.  Aceasta se umple intr-un sac de spritat si pe o tava captusita cu hirtie de copt se spriteaza linii de bezea,intr-e care se lasa santuri libere de ca.2cm.  Aceste santuri se umple cu masa de aluat oua si se pune totul la copt pt. ca.10-15 min.pina ce aluatul de oua devine usor auriu.

Mod preparare umplutura:

Se bate smintina cu intaritorul de frisca pina devine frisca tare si se adaoga praful de cafea Cappuccino.

Asamblare:

Blatul racit se imparte in 2 parti egale . Prima se intoarce, se intinde masa de frisca peste ea si se acopera cu a -2 parte de blat. Se pune la rece ca-1 ora. Inainte de servire se orneaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cardinal" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (16)

Mihaela11_jo 1

17.04.2012, 20:49

Foarte buna

Panacris 1

18.04.2012, 09:43

Delicioasa!

Sheherezada 1

09.05.2012, 14:07

Cred ca o repet cat de curand.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si zmeura ( reteta cu nr.500 )