Prajitura cu gem si crema de nuca

de sasha in Prajituri, 12 Mar 2013 | 5411 vizualizari

 

INGREDIENTE

 BLAT

  • 250 g unt
  • 60 g zahar
  • 250g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • 3 galbenusuri    

CREMA

  • 2 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 5 albusuri
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 jumate coaja de la o portocala
  • 10 linguri gem de prune
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si crema de nuca:

Blat:

Se freaca untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adauga galbenusurile, amoniul stins in zeama de lamaie si faina,se mixeaza,se pune intr-o tava unsa cu unt si faina. 

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra,cu nucile macinate,coaja de lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma.

 Se intind cele 10 linguri de gem pe toata suprafata platoului,apoi si crema obtinuta si se da la cuptor pentru 15/20 de minute la 180 de grade.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac, nuca si gem