Desert chec cu cirese si glazura roz

de Oana in Prajituri, 17 Mai 2018 | 4889 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • un praf de sare
  • 300 gr cirese fara samburi

Glazura:

  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 gr crema de branza
  • 200 ml suc de cirese
  • 50 gr zahar brun
  • 1 lingura amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu cirese si glazura roz:

Blat: Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea tare. Bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, cu un tel. Amestecati galbenusurile cu bezeaua, incorporand usor, cu o spatula, de sus in jos.


Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus.
Tapetati doua tavi de chec cu hartie de copt si impartiti compozitia in mod egal.
Puneti deasupra ciresele fara samburi si coaceti checurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 45 de minute. Faceti testul cu scobitoare si lasati apoi checurile la racit.


Intre timp pregatiti glazura: Puneti la fiert sucul de cirese impreuna cu zaharul brun, iar cand clocoteste si zaharul s-a topit, adaugati amidonul. Lasati pe foc mic pana se ingroasa putin, apoi lasati la racit.
Mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si 2-3 linguri din crema de cirese, in functie de cat de roz doriti glazura.
Imbracati checurile cu glazura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cirese si glazura roz" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine