Prajitura Bunica Milica

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Iun 2016 | 5473 vizualizari

 

Am numit-o asa pentru ca am facut-o sa o impart in memoria bunicii mele, mama tatalui meu, toata lumea o striga tanti Milica, habar nu am de la ce vine,  pe ea o chema Marioara... M-am inspirat de la bucataras Gicuta, n-am respectat eu chiar tot...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 280 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • un praf de sare
  • Crema ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • Crema ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • Sirop
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • 1 plic de cappucino original
  • Decor zmeura:
  • Jeleu de zmeura
  • 1 plic de top gel
  • 3 linguri sirop de zmeura
  • 50 ml apa
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bunica Milica:

Blat. Pregatim blatul cu o seara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunea de 24/36 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare. Fierbem apa si o turnam clocotita peste cacao, amestecam bine sa nu facem cocoloase si lasam sa se raceasca. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza apoi adugam esenta de rom, peste ele punem cacaoa si omogenizam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca pan a doua zi.

Sirop : Punem zaharul la ars, avem grija sa nu se arda rau ca se amareste, trebuie sa aiba o culoare de chihlimbar, apoi turnam cu grija apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul ars, apoi adaugam plicul de cappucino si lasam sa se raceasca.

Crema de ciocolata cu lapte: Intr-o craticioara rupem ciocolata bucatele, turnam frisca lichida peste si o punem pe foc pana se topeste ciocolata, atentie sa nu atinga punctul de fierbere. Lasam cateva ore la frigider apoi mixam bine si amestecam cu crema mascarpone.

Crema de ciocolata alba : Se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata cu lapte.

Asamblare: Tava in care am copt blatul asezam folie alimentara. Taiem blatul in doua pe orizontala, asezam primul blat il insiropam bine, apoi intindem crema de ciocolata cu lapte, asezam blatul doi, insiropam bine si intindem crema de ciocolata alba, trasam cu un betisor de frigaruie bucatile de prajitura, asezam zmeura, cate 3 pe fiecare bucatica si dam la rece 1-2 ore, apoi scoatem tava si cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte taiem prajitura.Pregatim jeleul, in tr-o craticioara punem siropul de zmeura, preful de top gel si apa si punem pe foc, amestecam bine pana incepe sa se ingroase. Apoi cu ajutorul unei lingurite punem jeleu pe fiecare bucatica de prajitura. Lasam din nou la rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bunica Milica" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de bezea cu coacaze