Desert prajitura Bounty

de Rahela Velicu in Prajituri, 1 Apr 2016 | 12469 vizualizari

 

O prajitura care a devenit rapid preferata intregii familii. Am facut-o de 2 ori in 2 zile :) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 2 oua
    • 120 g zahar
    • 100 ml cafea fierbinte indulcita
    • 100 ml ulei
    • 100 ml lapte
    • 300 g faina
    • 3 linguri de cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    Crema:
    • 550 ml lapte
    • 3 linguri de gris
    • 100 g unt
    • 200 g zahar
    • 140 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 300 g crema de ciocolata
  • 3 linguri de lapte 
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Bounty:

Blat: Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute. Blatul nu creste mult, este subtire si nu foarte pufos. Lasam blatul la racit.

Crema: Punem laptele cu untul si cu zaharul pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam grisul, iar dupa 1-2 minute si nuca de cocos si amestecam continuu timp de 5-6 minute. Luam crema de pe foc si o lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei. Punem crema deasupra blatului si cu ajutorul cutitului sau cu o spatula o intindem uniform.

Glazura: Topim crema de ciocolata cu 3 linguri de lapte pe baie de aburi si turnam deasupra prajiturii.

Dam la rece peste noapte. Cand o portionam, trecem lama cutitului prin jet de apa fierbinte, ca sa nu se crape ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti esenta de cocos sa puneti la crema, va fi si mai aromata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty