E o prajitura foarte simpla si foarte buna! Cand am mancat prima data nu-mi venea sa cred ca are exact gustul ciocolatelelor Bounty!
Blat:
Sirop:
Crema
Glazura: - 150 gr ciocolata amaruie
Blat:
Se mixeaza margarina cu zaharul. Apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pune laptele, cacaoa si faina in care se amesteca praful de copt si se omogenizeaza bine.
Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit 2 forme de chec mai micute.
Se da la cuptor pentru 25 minute.
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva caramelul. Se lasa laracit.
Crema:
Se pune laptele la fier cu zahar, zahar vanilat, gris pana se ingroasa. Cand incepe sa se ingroase se adauga nuca de cocos apoi margarina si se amesteca bine. Se mai lasa 2 minute pe foc amestecand continuu sa nu se lipeasca.
Asamblare:
Se insiropeaza blatul. Peste blat se pune crema putin calduta iar deasupra glazura din ciocolata topita pe baie de aburi.
Se lasa la rece 1-2 ore.
1
Blat: In primele 15 minute nu deschidem usa cuptorului pentru ca blatul se lasa.
2
blat: scoateti margarina cu cateva ore inainte din frigider ca sa se bata mai bine.
3
Ca sa fie mai fluida ciocolata la topit se poate folosi 1 lingura de ulei.