Desert cheesecake cu Pomelo

de Panacris in Prajituri, 31 Ian 2018 | 3915 vizualizari

 

Bunnnnn, simplu și răcoritor! ;) Mulțumesc șefei mele pentru rețetă ;) E și ea Bucătăraș ;) doar că nu-i prea activă :D ne urmărește din umbră ;) 

 

INGREDIENTE

  • Biscuiți cu cacao 300 g
  • Unt grăsime 65% 200 g
  • Pentru cremă:
  • Mascarpone 500 g
  • Smântână pentru frișcă 400 g
  • Gelatină 1 plic
  • Zahăr pudră 150 g
  • Pentru topping:
  • Pomelo ½ bucată
  • Tort gelle transparent 1 plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu Pomelo:

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se aează, presează,  într-o formă de tort/chec/prăjitură cu pereții detașabili, tapetată cu unt și se lasă la rece cca. 30 minute.

Pentru cremă, brânza mascarpone se pune într-un vas înalt, se adaugă zahărul pudră și smântâna pentru frișcă și se mixează energic. Între timp gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric cu 10 ml apă rece, se lasă la odihnă cca. 5 minute, apoi se pune la foc mic, cca. 5 minute, până ce începe să fiarbă, se ia de pe foc, se răcorește!) , apoi se adaugă la crema de brânză, se amestecă până ce se încoporează, și se toarnă peste blatul de biscuit răcit.

Pomelo se curăță de coajă și pielița albă, se taie bucățele după forma dorită. Feliuțele se așează peste prăjitura cu crema întărită, se dă din nou la rece, cca. 10 minute. 

Gelatina pentru toping, Tort Gelee transparentă, se prepară conform instrucțiunilor de pe plic ( gelatina se pune într-un ibric cu 250 ml apă rece, 3linguri de zahăr, se amestecă până ce se omogenizează, apoi se dă la fiert la foc mic, cca. 5 minute până ce clocotește și se obține un lichid limpede, apoi se oprește focul!). După ce s-a răcorit se toarnă peste prăjitură. Cheescake-ul se lasă din nou la rece minim 4 ore, cel mai bine peste noapte.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu Pomelo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

03.02.2018, 08:24

ce combinatie interesanta

RuxyRux 1

13.02.2018, 21:35

Arata fabulos! Sunt sigura ca e o mare bunatate!

Ina 1

19.02.2018, 21:49

Cand mai faci? )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata si capsuni